Solel och solceller

Här får du information om solceller och vilken hjälp Umeå kommun kan erbjuda dig som funderar på att sätta upp en solanläggning på taket eller någon annan soldränkt del av din gård.

Fråga oss om solel

Ta hjälp av kommunens energi- och klimatrådgivare på vägen till egen ren och klimatsmart elproduktion! Det kostar inget och vi har inga kommersiella intressen. Vi vill hjälpa dig som är nyfiken på solel. Umeå kommuns energi- och klimatrådgivare finns med dig på hela resan, från offert, bidragsansökan och ett eventuellt bygglov fram till installation.

Fråga energi- och klimatrådgivningen om solel

Varför solceller?

Det är så krångligt, en dyr investering, vi har ingen sol på vintern och vårt tak har fel lutning. Forskningsprojektet Greenleap har undersökt hur det kommer sig att fler hushåll inte skaffar solceller. De bemöter ett av argumenten som har kommit fram i studien, att solceller är en dyr investering.

Se filmer på Green Leaps webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bra att veta om du vill sätta upp solceller

Hur många paneler behöver jag? Vilka bidrag kan jag söka? Krävs bygglov för solceller? Vilka brandskyddskrav ska jag ställa på leverantören? Vad kostar solceller? Vi har samlat svaren på frågor som du kan ställas inför när du ska sätta upp solceller.

Bra att veta om solceller

Sidan publicerades www.umea.se/solel