Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Dags för unga att söka sommarjobb

  Alla ungdomar som är födda 2006 och är folkbokförda i Umeå kommun kan söka sommarjobb/ferieprao 2023. Ansökningsperioden pågår 13 mars till 1 april och ansökan...
 • Vi hjälper dig att söka sommarjobb

  11 och 12 april finns medarbetare från äldreomsorgen och funktionshinderomsorgen på plats i Kommunhörnan, stadsbiblioteket för att hjälpa dig att söka sommarjob...

Umeå 400 år

Umeå sett från älven med norrsken på himlen

Hur gick det med berättelserna?

Jubileumsåret Umeå 400 år är slut och vi ser tillbaka på ett helt år med massor av aktiviteter. Du kan läsa mer på webbplatsen för jubileet: www.umea400.se.

Under året har många bidragit och delat med sig, bland annat av berättelser om Umeås historia, om det som har format staden under minst 400 år. Vi har också spelat in 60 Umeåbors egna berättelser och visioner i form av framtidshälsningar om ”Mitt Umeå”. Tillsammans ger berättelserna en bild av historien och Umeå i dag som vi sparar för framtiden.

Evenemang

 • Monica L Edmondson / Malign

  I Monica L Edmondsons utställning i Umeå konsthall, Väven, visas för första gången alla delar tillsammans från det fleråriga konstprojektet "Malign". Tidigare har konstverket "Closure" visats på Konstmuseet i Norr Kiruna (2019/2020) och verket "TippingPoint" har visats i en hölada utanför Tärnaby (2021). I utställningsrummet samspelar nu skulptur, fotografi och film.
  12:00-16:00