Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Medarbetare hyllades för trogen tjänst

  152 medarbetare och förtroendevalda i kommunen uppmärksammades måndag 5 december för 25 års trogen tjänst under en lunch. Jubilarerna väljer som vanligt mellan...
 • Åtgärdsprogram för miljömål beslutat

  Kommunfullmäktige har beslutat om åtgärdsprogrammet för Umeå kommuns miljömål 2022–2025 efter en lång och stundvis het debatt. Det blev en omröstning som avgjor...

Umeå 400 år

Ann-Christine Gradin framför en gammal bild av en grupp elever som undervisas av Maja Beskow (fotomontage)

Hälsningar till framtiden

Vad är det som engagerar dig och gör att Umeå har en särskild plats i ditt hjärta? Vad är Umeå för dig? Under jubileumsåret fångar vi några Umeåbors egna berättelser och visioner. Berättelserna skapar en tidsbild av Umeå 2022 och blir en hälsning till framtiden.

Utbildningsdirektör Ann-Christine Gradin betonar skolans viktiga roll när det handlar om unga människors utveckling i ett demokratiskt samhälle. Hon slår också ett slag för teckningslärarinnan Maja Beskow, en riktig pionjär i Umeås utbildningshistoria.

Evenemang

 • Johan Frid / Kvarglömda skuggor

  Umeå konsthall visar under hösten/vintern Johan Frids utställning "Kvarglömda skuggor". Under 1800-talet åkte naturalister världen runt för att utforska, upptäcka och samla in exemplar av växter och djur. De organiserade och tecknade av dessa med en förbluffande färg- och detaljrikedom. Man återskapade en värld som få förut hade skådat. Kanske påminde det om en paradisisk värld. Det var en tid då världen öppnade sig, växte och blev större.
  09:00-20:00