Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Följ kommunfullmäktiges möte

  Kommunfullmäktige sammanträder måndag 25 oktober med start klockan 09.00. Mötet sänds på webb-tv via www.umea.se/webbtv . Följ mötet på dator/mobil för att mi...
 • Nominera pristagare till Umeågalan

  Umeågalan har sedan 2004 varit en uppskattad mötesplats av, för och med Umeås näringsliv. Nominering till galans elva priskategorier är öppen och du kan föreslå...
 • Returbutiken öppen lördagar

  I Returbutiken kan du fynda bland kommunens överskottsmaterial, polisens hittegods och bidrag från företag och privatpersoner.

Umeå 400 år

Vy mot kajen från Väven med stor folksamling på sommaren, med logotyp för Umeå 400 år

Vill du vara med och fira?

2022 är det 400 år sedan Umeå fick stadsprivilegier. Nu planeras ett firande för invånare, förenings- och näringslivet, besökare och alla andra. Jubileumsåret ska sätta fokus på Umeås historia och utveckling och befästa Umeå som en ledande kultur- och idrottsstad i Sverige. Liksom under kulturhuvudstadsåret 2014 kommer samverkan, delaktighet och engagemang att vara viktiga i firandet. Läs mer på www.umea400.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Snart startar inspelningen av "Mitt Umeå"; tal och berättelser som ska bli Umeåbornas hälsning till framtiden. Vill du delta själv? Eller vem vill du höra? Läs mer om Mitt Umeå.

Evenemang

 • Camilla Akraka, Skumrask

  Camilla Akraka är konstnären som har skapat Metoo-monumentet ”Listen!” på Rådhustorget i Umeå. Med utställningen ”Skumrask” i Umeå konsthall visar hon främst nya verk i form av teckningar, skulpturer och målningar. Minnen, fiktiv rit och myt blandas med konstnärens förankring i naturen.
  09:00-20:00
 • Sagostund för föräldralediga

  För dig som är föräldraledig och vill öva på din svenska Onsdagar kl. 10.00-11.30 En bibliotekarie läser ur utvalda barnböcker för dig och barnen och väljer ut ett antal ord ur sagorna som ni lär er tillsammans. Ingen föranmälan krävs. Välkommen!
  10:00-11:30