Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Kommunen är en arbetsplats för alla

  Umepride 29 september–1 oktober är tre dagar med kunskap och festligheter för dig och alla andra. Umeå kommun deltar som samarbetspart, som arbetsgivare och med...
 • Handlarn i Sörmjöle firar tio år

  Söndag 1 oktober firar Chao Yu tio år som butiksägare av Handlarn i Sörmjöle. Under jubileumsdagen bjuds det på aktiviteter i och kring butiken för stora som sm...

Demokrati

Man och kvinna tittar åt olika håll vid Väven/Stora hotellet i Umeå

Foto: Sandfilm

Engagera dig, gör din röst hörd

I Umeå har vi alltid diskuterat öppet, vänt och vridit på argumenten, det är en del av stadens anda och det fortsätter vi med. Debatt och diskussion är mycket viktigt för kommunen och samhället i stort, det bidrar till att stärka demokratin och föra Umeå och världen framåt.

Som Umeåbo har du rätt till service från kommunen, men du har också stora möjligheter att engagera dig i vårt gemensamma samhälle, till exempel genom att lämna synpunkter, komma med förslag och bidra med engagemang, också när det gäller kommunens arbete och verksamheter.

Evenemang

 • Umepride 29.9-1.10

  Umepride är den årliga festivalen där vi firar, diskuterar, festar och samtalar, allt i regnbågens tecken!
  08:00-17:00
 • Ner till Norr / Samtida konst i Arktis

  Utställningen Ner till norr presenterar verk av trettio samtida konstnärer från Danmark, Finland, Färöarna, Grönland, Island, Kanada, Norge, Sverige och USA, samt från Sápmi och andra urfolksnationer i Arktis.
  12:00-17:00
 • Årets svenska bilderbok / Såret

  Såret är en bok om att slå sig, få ett sår och plötsligt hamna i centrum. Det är otäckt med blodet men samtidigt lite härligt med uppmärksamheten. Men vad händer sen, när såret försvinner? Vem bryr sig om ett litet ärr?
  12:00-17:00