Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

Umeå 400 år. Hoppas du vill vara med!

 • Sök stöd när Umeå400 växlar upp

  Nu växlar Umeå400 upp med ett stöd för ideella föreningar att söka med start 18 maj. Med ett förstärkt ekonomiskt stöd som föreningar kan söka vid totalt fem sö...
 • Nu riggar Umeå400!

  Våren 2021 riggar och rustar Umeå400-projektet som bäst. Planerar gör vi i samverkan med många olika aktörer och att det är mycket på gång råder det inga tvivel...
 • Evenemang och aktiviteter

  En hel del av det som händer under 2022 är fortfarande i en tidig planeringsfas, men låt oss börja med det vi vet just nu blir en del i Umeå400-programmet!


Var med och bygg 400-årsprogrammet!

Vi vill att riktigt många ska vara med och bygga programmet med många olika slags aktiviteter. Och den grafiska profilen är del i byggandet. Umeå400 är ett kreativt och lekfullt uttryck som blickar framåt.

Vi har tagit fram en guide till hur du använder den grafiska profilen för Umeås 400-årsfirande och som beskriver de olika delarna som ingår. Hur logotyp, linjeteckningar, färger, teckensnitt och bilder ska användas för att ge ett tydligt och enhetligt visuellt intryck. Allt för att få en effektiv och enhetlig kommunikation. Profilen ger stora möjligheter till kreativitet och medskapande. Vi hoppas du tycker om den grafiska profilen och vill använda den när du planerar aktiviteter för 2022.

Med 400 år i ryggen blickar vi framåt!

EVENEMANG

Vill du bidra med ett eget evenemang till Umeå400-programmet? Gå in på kalendariet alltomvasterbotten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och klicka på ”Skapa evenemang”. Tagga Umeå400 om du vill vara med i Umeå400-programmet!

 • Digital rörelserunda

  Rörelserundan är en gps-baserad tipsrunda med rörelseutmaningar på platser i och kring Umeå. Det är ett roligt och nytt sätt att röra sig på! Rundan passar lika bra att göra själv som tillsammans med andra.
  08:00-17:00
 • Naeem Mohaiemen / Jole Dobe Na

  Naeem Mohaiemens nya film Jole Dobe Na (De som inte drunknar) är en drömlik och meditativ berättelse om förlust och saknad. Den skapades på uppdrag av Yokohamatriennalen och Bildmuseet. Filmen presenteras tillsammans med tidigare verk som kretsar kring minne, fotografi och historia, inklusive den prisade filminstallationen Two Meetings and a Funeral (2017).
  12:00-17:00
 • Årets svenska bilderbok / Kom dagen, kom natten

  Kom dagen, kom natten har utsetts till 2020 års bästa svenska bilderbok och belönats med den nationella utmärkelsen Snöbollen. I samband med prisutdelningen under Littfest presenteras boken i en utställning på Bildmuseet. Här ingår alla bilder ur vinnarboken, och du kan höra Åsa Lind och Emma Virke berätta om hur den kom till.
  12:00-17:00