Stäng
Cyklister på Umeälvens strandpromenad i höstfärger.

Under jubileumsåret ska allas röster få komma till tals. Vad betyder Umeå för just dig? Temat är Mitt Umeå.

Mitt Umeå

Mitt Umeå vill fånga Umeåbornas berättelser och visioner.

Under 400-årsfirandet av Umeå som stad bjuds Umeåborna in till att vara en aktiv och viktig del. En Umeåbo kan under året få möjlighet att dela med sig av sin personliga berättelse om stadens betydelse, men också om vilka förväntningar och visioner personen har för framtidens Umeå. Vi ser framemot riktigt många bidrag!

Vilka berättelser?

Umeå400 vill dokumentera och visa för Umeåborna vad det är som engagerar och gör att Umeå har en särskild plats i hjärtat. Ambitionen är att täcka in ett tvärsnitt av befolkningen. Barn och unga, gamla, kvinnor, män. Infödda, inflyttade och utflyttade. Kända och okända, politiker, personer från olika yrkeskategorier och från olika stadsdelar. Tanken är att berättelserna tillsammans ska skapa en tidsbild av Umeå 2022 och bli Umebornas hälsning till framtiden, säger Rickard Eklund, Umeå kommun, som är delprojektledare för Umeå 400-projektet och ansvarig för inspelningarna.

Umeåbo eller person med Umeåanknytning bjuds in

Talen och berättelserna hålls på temat ”Mitt Umeå” och innebär att en umebo formulerar egna tankar, delar med sig av en dikt, ett stycke prosa som någon annan, eller personen själv har skrivit. Det kan vara något väldigt personligt eller något mer universellt. Vad som ska sägas bestämmer talaren helt själv, men det bör hållas relativt kort och inte överstiga fem minuter.

Vems berättelse vill du höra?

Har du kanske något önskemål på en person som du vill se och höra som talare under året? Vill du kanske delge en berättelse själv? Hör i så fall av dig till Umeå 400-kontoret, se kontaktuppgifter nedan. De namn som kommer in förs in på en lista från vilken Umeå kommun, genom Umeå 400-kontoret, väljer ut talare kvartalsvis. Syftet är att skapa en representativ mix av Umeåbor som delger sina berättelser. Tilltänkta personer kommer att få en förfrågan/inbjudan om medverkan.

Var kommer talet hållas?

Det kommer finnas olika alternativ att välja mellan. Ett alternativ är att de utvalda själva spelar in talet/berättelsen på egen hand och skickar in det till Umeå 400-kontoret. För det alternativet kommer du får särskilda och specifika instruktioner. Ett annat alternativ är att talare bokar tid och kommer till Umeå 400-kontoret där vi hjälper till med inspelningen. Ytterligare en variant är att det spelas in när personen håller sitt tal live vid något av de officiella Umeå 400-års arrangemangen. Gemensamt är att inspelningarna är tänkta att publiceras på Umea400.se ett överenskommet datum. Lämpliga plattformar för publicering undersöks nu närmare, och en mer detaljerad information kring detta kommer senare under hösten.

Varmt välkommen att lämna förslag på talare!


Har du förslag på talare?

Skicka ditt förslag till umea400@umea.se

Mer information

Rickard Eklund
delprojektledare
Umeå 400 år
070-394 94 65
rickard.eklund@umea.se

Sidan publicerades