Vy över Umeälven med norrsken.

Under jubileumsåret ska allas röster få komma till tals. Vad betyder Umeå för just dig? Temat är Mitt Umeå. Foto: Fredrik Larsson

Lämna din framtidshälsning

Vad är det som engagerar dig och gör att Umeå har en särskild plats i ditt hjärta? Vad är Umeå för dig? Bli en del av Framtidshälsningen!

Under jubileumsåret vill vi fånga Umeåbornas egna berättelser och visioner. Du som Umeåbo kan under året få dela med dig av din personliga berättelse om stadens betydelse eller vilka förväntningar och visioner du har för framtidens Umeå. Berättelserna ska tillsammans skapa en tidsbild av Umeå 2022 och bli Umeåbornas hälsning till framtiden.

Berättelserna spelas in och publiceras här på webbplatsen umea400.se.

Vem kan lämna en Framtidshälsning?

Du ska vara Umeåbo eller ha anknytning till Umeå. Ambitionen är att täcka in ett tvärsnitt av befolkningen. Umeå400-kontoret kommer utifrån de som anmält intresse att välja ut en representativ mix av berättare.

Berätta om ditt Umeå

Talen och berättelserna ska hållas på temat ”Mitt Umeå”, men vad som sägs bestämmer du själv. Vad är Umeå för dig? Formulera dina egna tankar. Vad tänker du om Umeå – nu, historiskt eller i framtiden? Vad hoppas och drömmer du om? Kanske vill du läsa en dikt? Innehållet bestämmer du och din berättelse ska helst vara så kort som 1—3 minuter, men högst fem minuter lång.

Anmäl ditt intresse eller tipsa om någon

Vill du själv bidra med en berättelse, eller har du kanske önskemål om någon annan du vill höra tala under året? Hör i så fall av dig till oss på Umeå 400-kontoret. Vi kommer att välja ut personer utifrån de namn som kommit in. Tilltänkta personer kommer att få en förfrågan om att medverka. Då kommer vi också diskutera hur du vill lämna din berättelse.

Skicka ditt förslag till: umea400@umea.se

Ditt bidrag

Det finns olika alternativ för att lämna din berättelse.

  • Boka en tid. Vi bokar in en tid och tar hand om inspelningen.
  • Spela in själv. Du spelar själv in ditt tal eller din berättelse, och skickar in det till Umeå400-kontoret. Du får särskilda instruktioner för hur det ska gå till.
  • Live under arrangemang. Vi kan eventuellt också spela in när du håller ditt tal live vid något av de officiella arrangemangen för Umeås 400-årsfirande.

Kontakt

För frågor om Framtidshälsningen:

Elisabeth Lind
kommunikationssamordnare, Umeå 400 år
070-242 81 42
elisabeth.lind@umea.se

Sidan publicerades