Historieintresserade Umeåbor svarar på quiz-frågor.

Foto: Fredrik Larsson

En historiebok att hålla utkik efter

Är du intresserad av Umeås historia? Vår fina bok om Umeås historia 1314–2014 med appendix som sträcker sig fram till jubileumsåret 2022 finns fortfarande kvar i en mindre upplaga, nu på väg ut till närbiblioteken i Umeå. Från 28 november kan du börja hålla utkik efter boken på ditt hemmabibliotek eller i bokbussen!

Boken får du genom att svara på fem frågor om Umeås historia. I samband med jubileumsdagen 22 juni och Umeå Live 400 år under två dagar i juli var intresset för boken stort. Engagerade Umebor och besökare svarade på frågorna och skrev fina motiveringar om varför de ville ha en bok.

För ”Är man Umebo, måste man ha en Umebok” och ”För att kunna låta Umeås historia fortsätta i flera generationer efter mig”, för att ”Jag vill ge den till min far som är 99 år och mycket intresserad av historia”, och för att den kan vara bra läsning för en taxichaufför som är intresserad av guidning. Men också ”För att jag gillar att läsa och vill veta mer än pappa”, och kanske även ”För att impa på släkten i Södra Sverige”, som en något yngre person uttryckte det.

Men de allra flesta motiveringarna handlar om att vara en stolt Umebo, kärleken till Umeå och dess historia. Som två yngre besökare skrev: ”Älskar historia + Älskar Umeå = Sant!

Tack för alla fina motiveringar!

Hälsar Umeå400-teamet


Kontakt

Peter Lundgren
kommunikatör
peter.lundgren@umea.se

Sidan publicerades