Föreningsregister

Kanske tycker du det är roligt med discgolf, fotboll, hantverk eller att sjunga? Eller kanske är du anhörig till någon med sjukdom och söker stöd? Det finns en mängd föreningar i Umeå inom olika områden där du kan bli medlem.

Föreningslivet är öppet för alla. Som privatperson kan du i föreningsregistret hitta ett stort utbud av föreningar inom olika områden.

Du kan filtrera på typ av aktivitet, åldersgrupp och områden i staden. Här ska du även kunna hitta webbplatser eller kontaktuppgifter till föreningen. Men eftersom systemet är ganska nytt har inte alla föreningar hunnit uppdatera sina uppgifter. Om du hittar en förening som låter intressant men det saknas kontaktuppgifter kan du kontakta Föreningsbyrån så hjälper de dig.

Registrera förening

Som ny förening behöver du ansöka om att registrering i kommunens föreningsregister för att bland annat kunna söka bidrag eller hyra lokaler till föreningstaxa.

Starta förening

Som befintlig förening behöver du omregistrera dig en gång per år genom att se över, uppdatera och godkänna att föreningens uppgifter till exempel styrelse och kontaktperson stämmer. Ni behöver även ladda upp era nya årsmöteshandingar. Detta krävs för att ni ska fortsätta vara bidragsberättigade och kunna boka lokaler med föreningstaxa.

Registrera er förening

Sidan publicerades